Novinky emailom
TOP produkty
Odporúčané produkty
Partnereink
Ďalšie informácie


Bayrol Chlorifix Compact 1,2 kg

Bayrol Chlorifix Compact 1,2 kg
6 369 Ft
CHLORIFIX-COMPACT

tasakos kiszerelés
Gyorsan oldódó vízfertőtlenítő és algaölő vegyszerA BAYROL CHLORIFIX-COMPACT fürdővíz fertőtlenítőszer (granulátum 400 grammos tasakban) gyorsan hat a fürdővízben lévő baktériumokra, algákra és egyéb mikroorganizmusokra. Elősegíti a zavarosodást okozó szerves anyagok és szennyeződések lebomlását. Mészlerakódást, szűrőeltömődést nem okoz. A klóros vízfertőtlenítő eljárás alkotóeleme.

A BAYROL CHLORIFIX-COMPACT hatóanyagai: nátrium-diklór-izocianurát dihidrát és adalékanyagok.


Felhasználási javaslat

A BAYROL CHLORIFIX COMPAT javasolt felhasználása:

- hosszan tartó meleg időjárásnál – gyors fertőtlenítésre, és a víz zavarosodásának megszüntetésére, lökésszerű adagolással – klórsokkal.
- algásodott medencevíznél – az algák megölésére.

A vegyszert csak a fent leírt célra és a következőkben leírt módon lehet felhasználni
A hatásos fürdővíz – fertőtlenítés előfeltétele, hogy a víz pH-értékét a BAYROL-pH-MINUS vagy BAYROL-pH-PLUS vegyszer rendszeres adagolásával a pH 7,0 - 7,4 értékre kell beállítani (lásd a vegyszerek használatának a tájékoztatóját.) A Magyarországon előforduló fürdővizeknél a leggyakrabban a BAYROL-pH-MINUS vegyszert kell használni, a pH-értéket csökkenteni kell. A víz pH-értékét a vegyszer adagolása előtt és közben műszerrel, BAYROL POOL-TESTER-rel vagy BAYROL QUICKTEST csíkokkal kell folyamatosan ellenőrizni (lásd a műszerek használati utasításait).
A klóros vízfertőtlenítő eljárásnál szintén folyamatosan – leglább hetente egyszer – kell a klór (Cl) értéket BAYROL POOL-TESTER-rel vagy BAYROL QUICK TEST csíkokkal ellenőrizni. A klór-értéket a 0,3 – 0,6 mg / liter határértékek között kell tartani.

Megjegyzés: A BAYROL POOL TESTER a pH és Cl érték meghatározására alkalmas két részes műszer. A BAYROL QUICK TEST speciális papírcsíkok pH és Cl tartalom meghatározására használhatók.

A víz algásodásának meggátolására folyamatosan BAYROL DESALGIN vagy BAYROL DESALGIN JET vegyszereket kell adagolni. (lásd a használati utasításokat.)


Adagolás

Zivatar után vagy hosszan tartó meleg időjárásnál vagy zavarosodott medencevíznél
főleg akkor, ha a medencében síkos lerakódások vagy bevonatok képződnek a következő egyszeri lökésszerű (klórsokk) adagolás szükséges:

A medencevíz mennyisége m³
20
40
60
80
100
A tasakok mennyisége
1
2
3
4
5


Algásodott medencénél
még egyszeri adagként
10 m³ medencevízhez +500ml BAYROL DESALGIN vagy
DESALGIN JET szükséges.
ezt lehetőleg 24 órával a lökésszerű BAYROL CHLORIFIX-COMPACT adagolás után kell adagolni.
Ha a víz zavarosodása vagy az algásodása nem szűnik meg az adagolást ismételni kell.
Csak a tasak teljes tartalmát (400 grammot) lehet adagolni. Nyitott tasakot nem szabad tárolni.


Fontos tudnivalók

A lökésszerű medencevíz fertőtlenítés után csak akkor szabad fürdeni, ha a klór tartalma a 3 milligramm / liter értékre csökkent.
A BAYROL CHLORIFIX COMPACT vegyszert a legcélszerűbb a víz beáramlása közelében vagy több helyütt egyszerre adagolni, közben a vízforgató szivattyú működtetni.
Célszerű este (a medence használata után) adagolni a vegyszert.
A vegyszert oldatban is lehet adagolni. A foltképződés elkerülésére festett falú, és fóliás medencéknél ajánlatos a vegyszert az adagolás előtt műanyag vödörben feloldani; a granulátumot mindenkor a vödör vízébe kell szórni.
A BAYROL CHLORIFIX-COMPACT a keletkezett algákat megöli.
A megölt algák eltávolítására és a vízben lebegő kolloid anyagok pelyhesítésére BAYROL-SUPERFLOCK vegyszert kell folyamatosan adagolni (lásd a vegyszer használatának tájékoztatóját.)
A lökésszerű vízfertőtlenítés után az algásodás megelőzésére szükséges a BAYROL-DESALGIN vagy BAYROL DESALGIN-JET rendszeres és folyamatos használata.
A 10°dH (német keménységi fokos) és magasabb keménységű vizeknél a mészlerakódás (vízkövesedés) gátlására folyamatosan BAYROL CALCINEX vegyszert kell adagolni (lásd a vegyszer használati utasítását.)


Biztonsági előírások (tömény vegyszerre)

Gyermekek kezébe nem kerülhet.
Lenyelve ártalmas.
Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni a csomagolást és a címkét az orvosnak meg kell mutatatni.
Ha szembe kerül, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni.
Szemizgató hatású, izgatja a légutakat.
Savval érintkezve mérges gázok képződnek.
A göngyöleget szárazon kell tartani.
A tömény vegyszert csatornába engedni nem szabad; a vegyszer maradékát és a göngyöleget veszélyes vagy speciális hulladék gyűjtőhelyre kell vinni.


Engedélyezés

A BAYROL CHLORIFIX-COMPACT alkalmazását a fürdővíz kezelésére az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala 2003.08.15-én kelt OTH 3691 / 2003 iktatószámú szakvéleménye alapján engedélyezte.


Csomagolás

11 33 611 400 gramm(műanyag tasakban)
  • Gyártó: Bayrol
  • EAN číslo
    Bayrol_Chlorifix_Compact_1_2_kg
WebShop System