Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Partnereink
Termék részletek


Bayrol Multibloc 650g

Bayrol Multibloc 650g
MULTIBLOC

Tartósan fertőtlenítő, algaképződést és
vízzavarodást gátló, pelyhesítő tabletta
kis medencékhez és pezsgőfürdőkhöz


A BAYROL MULTIBLOC kombinált tabletták ( 1 db 500 grammos klóros fertőtlenítésre, és vízzavarodás gátlása, 1 db 150 grammos algaképződés gátlásra és pelyhesítésre, egy műanyag dobozban ) lassan és folyamatosan fertőtlenítve hatnak a medence vízében lévő baktériumokra, vírusokra, gombákra és egyéb mikroorganizmusokra. Elősegítik a víz zavarodását okozó szerves anyagok és szennyezések lebomlását. Gátolják az algaképződést és segítik a tartós pelyhesítés folyamatát. Mészlerakódást és szűrőeltömődést nem okoznak.

A BAYROL MULTIBLOC hatóanyagai : polikvartener ammóniavegyületek, alumíniumszulfát és triklórizocianursav, polikarbonsav ; klóros kémhatású vegyszer.

Felhasználási javaslat

A vegyszert kizárólag a fent megjelölt célra és következőkben leírt módon lehet felhasználni.
A hatásos vízfertőtlenítés előfeltétele, hogy a víz pH-értékét a BAYROL pH MINUS vagy BAYROL pH PLUS vegyszer rendszeres adagolásával a pH 7,0 – 7,4 értékre kell beállítani ( lásd a vegyszer használatának tájékoztatóját ). A Magyarországon előforduló uszodavizeknél a leggyakrabban a pH MINUS vegyszert kell használni, a pH értéket csökkenteni kell. A víz pH a vegyszer adagolása előtt és közben műszerrel BAYROL POOL TESTER-rel vagy BAYROL QUICKTEST csíkokkal kell folyamatosan ellenőrizni ( lásd a használati utasításokat ).
Szintén folyamatosan – legalább hetente egyszer- kell a klór ( Cl ) értéket a BAYROL POOL TESTER-rel vagy BAYROL QUICK TEST csíkokkal ellenőrizni. A klór értéket a 0,3 – 0,6 mg / liter határérték között kell tartani.

Megjegyzés : a BAYROL POOL TESTER a pH- és Cl- értékek meghatározására alkalmas kétrészes műszer ; a BAYROL QUICK TEST speciális papírcsíkok a pH és a Cl tartalom meghatározására szolgálnak.

Adagolás

Első adagolás
Az első adagolás előtt a medence vizét fertőtleníteni kell a BAYROL CHLORIKLAR vagy BAYROL CHLORIFIX használati utasításai szerint.

30 m3 medencevízhez legalább 6 tabletta BAYROL CHLORIKLAR vagy
120 g BAYROL CHLORIFIX granulátum ; ezután
+ 1 db BAYROL MULTIBLOC tablettás doboz.
( az adag kb. 2 hétre elegendő )

A műanyag tablettás doboz fedelét le kell venni és a műanyag alsó résszel együtt a lefölözőedénybe ( szkimmerbe ), esetleg a feszített víztükrű medencénél a vályúba kell elhelyezni.

Megjegyzés : A fertőtlenítő BAYROL CHLORIKLAR tabletták vagy BAYROL CHLORIFIX granulátum adagolása feltétlenül szükséges, mert a lassan oldódó MULTIBLOC tablettáktól nem jut elegendő hatóanyag a nagymennyiségű vízbe és a kórokozók főleg a meleg hatására gyorsan elszaporodnak a medence vízében.


Folyamatos adagolás
20 m3 medencevízhez 2 hetenként legalább
1 db BAYROL MULTIBLOC tablettás doboz

Zivatar után vagy hosszantartó meleg időjárásnál
főleg azokban az esetekben, ha a medencében síkos lerakódások képződnek, megnövelt mennyiségű adagolás szükséges a folyamatos adagolásnál :

20 m3 medencevízhez hetenként
1 db BAYROL MULTIBLOC tablettás doboz

Algásodó vagy elszíneződő medencevíznél
BAYROL CHLORIKLAR vagy BAYROL CHLORIFIX
vegyszereket kell adagolni ( lásd a vegyszerek használatának tájékoztatóját ).

Megjegyzés : a fürdővizek elszíneződésének megakadályozására külön tájékoztatót kell kérni.

Fontos tudnivalók

A BAYROL MULTIBLOC tablettákat nem szabad a műanyag dobozból kivenni.
A BAYROL MULTIBLOC tablettás dobozt nem szabad közvetlenül a medencevízbe elhelyezni, mert elszínezhetik ( kifehérítik ) a színezett felületeket ( festett, fóliás, csempézett ) és klór hatásának nem ellenálló anyagokat is ( fémek, műanyagok, textíliák ).
A BAYROL MULTIBLOC igen előnyösen alkalmazható, hosszabb leállások ( pl. szabadság ) idejére, amikor a medence vízforgatási időtartamait csökkenteni kell és a folyamatos adagolás 3 hetenként elégséges. Alkalmazni lehet az aktív – oxigénes és a brómos vízfertőtlenítő eljárások helyett is a leállás idejére.

Biztonsági előírások ( tömény vegyszerre )

Gyermekek kezébe nem kerülhet.
Lenyelve ártalmas.
Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást.
Szemizgató hatású, izgatja a légutakat.
Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, a göngyöleget és a címkét az orvosnak meg kell mutatni.
Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni!
Savval érintkezve mérgező gázok képződnek.
A göngyöleget szárazon kell tárolni.
Csatornába engedni nem szabad, a vegyszer maradékait és a göngyöleget veszélyes vagy speciális gyűjtőhelyre kell vinni.
Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat.

Engedélyezés

A BAYROL MULTIBLOC tabletták alkalmazását a fürdővíz kezelésére az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala 2003.08.15-én kelt 3691 / 2003 iktatószámú szakvéleményével engedélyezte.

Csomagolás

11 99 221 0,65 kg( két tabletta - műanyag dobozban )
  • Gyártó: Bayrol
  • Cikkszám
    Bayrol_Multibloc_650g_
WebShop System