Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Partnereink
Termék részletek


Bayrol Bayroplus SPA (Active Oxygen activator 1L

Bayrol Bayroplus SPA (Active Oxygen activator 1L
BAYROPLUS SPA

A BAYROL – aktív oxigénes vízfertőtlenítő
eljárás 2. sz. alkotóeleme

Kizárólag a BAYROKLAR uszodavegyszerrel együtt használható

A szabadalmaztatott BAYROL aktív oxigénes uszodavíz - fertőtlenítő eljárás a BAYROKLAR tabletták és a BAYROPLUS folyadék adagolásával keletkezett aktív - oxigén hatását használja a víz fertőtlenítésére. A fertőtlenítő eljárásnál csak az oxigén marad a vízben, így nem keletkezhetnek az egészségre káros hatások.

Az eljárás előnyei :
- nincs kellemetlen klóros hatás,
- nem ingerli a szemet,
- nincs káros hatással az egészségre.

A két komponens a BAYROL BAYROPLUS és a BAYROL BAYROKLAR használata a fürdővíz algásodását és a baktériumok szaporodását is meggátolja.

A BAYROL BAYROPLUS hatóanyagai : polimeres kvarterner ammóniumklorid és adalékok ; biológiailag lebontható.


Felhasználási javaslat

A vegyszert csak a fent leírt célra és a következőkben leírt módon lehet felhasználni.

A hatásos fürdővíz-fertőtlenítés előfeltétele, hogy a víz pH-értékét a BAYROL pH-MINUS vagy BAYROL pH-PLUS vegyszer rendszeres adagolásával a pH 7,0 – 7,4 értékre kell beállítani ( lásd a vegyszerek használatának tájékoztatóját ). A Magyarországon előforduló fürdővizeknél a leggyakrabban a pH-MINUS vegyszert kell használni, a pH-értéket csökkenteni kell. Az uszodavíz pH-értékét a vegyszer adagolása előtt és közben műszerrel, – BAYROKLAR – TESTER –rel kell folyamatosan ellenőrizni ( lásd a műszer használati utasítását ).

A medencevíz folyamatos használatánál a víz aktív oxigén tatalmát folyamatosan ellenőrizni kell BAYROKLAR – TESTER –rel. A víz aktív oxigén tartalmát BAYROL BAYROKLAR tabletták adagolásával úgy kell szabályozni, hogy ne csökkenjen 5,0 mg / liter érték alá.

A BAYROL BAYROPLUS és a BAYROL BAYROKLAR vegyszerek hatásfokát csak közvetlenül a tabletták feloldódása után lehet a BAYROKLAR – TESTER –rel ellenőrizni ! ( Később a hatás nem mutatható ki. )

A vegyszerek adagolása után kb. egy órával 8 mg / liter aktív-oxigén tartalom értéket kell a BAYROKLAR - TESTER-rel megállapítani.


Megjegyzés: A BAYROKLAR - TESTER műszer a pH- és az aktív-oxigén- ( BAYROKLAR ) értékek meghatározására alkalmas ( kétrészes műszer ).

Adagolás

Első alkalommal ( a medence feltöltése után ) :

30 m3 medencevízhez 450 ml BAYROPLUS FOLYADÉK
+ 2 db BAYROKLAR TABLETTA ( á 300 g )

Folyamatos adagolás –hetenként legalább :

30 m3 medencevízhez

- fedett medencénél 90 ml BAYROPLUS FOLYADÉK
+ 1 db BAYROKLAR TABLETTA

- szabadtéri medencénél 150ml BAYROPLUS FOLYADÉK
+ 1 db BAYROKLAR TABLETTA

Zivatar után vagy hosszantartó meleg időjárásnál, valamint abban az esetben, ha az medencében síkos lerakódások képződnek, megnövelt mennyiségű, esetleg gyakoribb adagolás szükséges - hetenként legalább :

30 m3 medencevízhez 450 ml BAYROPLUS FOLYADÉK
+ 2 db BAYROKLAR TABLETTA ( á 300 g )

Algásodó medencevíznél vagy a medencevíz zavarodásánál :

BAYROL CHLORIFIX COMPACT vagy BAYROL CHLORIKLAR gyors hatású fertőtlenítőszerek adagolása szükséges ( lásd a használati utasításokat ).
A BAYROL aktív – oxigénes eljárás alkalmazása esetén a BAYROKLAR vagy BAYROPLUS esetleg BAYROL CHLORIFIX COMPACT vagy BAYROL CHLORIKLAR vegyszeren kívül más algaölő vegyszert nem szabad egyidejűleg használni.


Fontos tudnivalók

A vegyszereket a medence használata előtt ( kb. egy órával ) ajánlatos adagolni.

Az oxigénes fertőtlenítő eljárásnál használt vegyszerek ( BAYROPLUS és BAYROKLAR ) a medence vizének az algásodását is meggátolják.

A tömény vegyszer ( BAYROL BAYROPLUS folyadék ) érintkezését az oxidációra ( korrózióra ) érzékeny szerkezeti anyagokkal ( acél, műanyag ) kerülni kell. Fémből készült medencékben az eljárás nem alkalmazható.

A vízfertőtlenítő eljárásnál folyamatosan kell a BAYROL SUPERFLOCK pelyhesítőszert is használni ( lásd a vegyszer használati utasítását ).


Biztonsági előírások ( tömény vegyszerre )

Gyermekek kezébe nem kerülhet.
Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni.
Ha a vegyszer a bőrre kerül, vízzel bőven azonnal le kell mosni.
Megfelelő védőkesztyűt, arc – és szemvédőt kell viselni.
Csatornába engedni nem szabad, a vegyszer maradékát és a göngyöleget veszélyes- vagy speciális hulladék gyűjtőhelyre kell vinni.

Engedélyezés

A BAYROPLUS folyadék alkalmazását a pezsgőfürdők vizének kezelésére az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala 2003. 08. 15 -én kelt OTH 3691 / 2003 iktatószámú szakvéleménye alapján engedélyezte.


Csomagolás

11 41 563 3 liter( folyadék – műanyag kannában )
  • Gyártó: Bayrol
  • Cikkszám
    Bayrol_Bayroplus_SPA__Active_Oxygen_activator__1L
WebShop System