bilten /novosti
TOP Proizvodi
Preporuka proizvoda
Nasi partneri
Detalji proizvoda


Bayrol Chlorilong Ultimate 7 1,2 Kg ( régi néven VariTab )

Bayrol Chlorilong Ultimate 7 1,2 Kg ( régi néven VariTab )
Kétrétegű tabletta gyors- és hosszantartó
vízfertőtlenítésre


A BAYROL VARI TAB kétrétegű tabletta ( 300 gramm ) két ütemben ( fázisban ) fertőtleníti a fürdővizet. A tabletta felső kék rétege ( első fázis ) a vízzel való érintkezés után, kb. 10 perc alatt oldódik fel, ezzel a gyors hatású „sokkoló fertőtlenítés” következik be. Megszűnik a víz zavarosodása, lebomlanak a zavarosodást okozó szerves anyagok. A „sokk” megöli a baktériumokat. A klór fertőtlenítő hatással van a vízforgató homokszűrőre is ahol lerakódik a homok felületén és kb. egy óráig intenzíven fertőtlenít. A tabletta alsó fehér rétege ( második fázis ) lassan oldódik és kb. két hétig fertőtlenít. Hatásos a baktériumok, vírusok és gombásodások ellen. A tabletta pelyhesítő vegyszert is tartalmaz, amely eltávolítja a vízben lebegő finom szennyeződéseket is. A további adalék gátolja a mészlerakódásokat és a víz zavarosodását. A tabletta kombinált hatása állandóan biztosítja az egészséges és tiszta fürdővizet.

A BAYROL VARI TAB hatóanyagai : troclosennatrium, symclosen, alumíniumszulfát – hidrát.


Felhasználási javaslat

A vegyszert csak a fent leírt célra és a következőkben leírt módon lehet felhasználni.

A hatásos uszodavíz-fertőtlenítés előfeltétele, hogy a víz pH-értékét a BAYROL pH-MINUS vagy BAYROL pH-PLUS vegyszer rendszeres adagolásával a pH 7,0 – 7,4 értékre kell beállítani ( lásd a vegyszerek használatának tájékoztatóját ). A Magyarországon előforduló uszodavizeknél a leggyakrabban a pH-MINUS vegyszert kell használni, a pH-értéket csökkenteni kell. Az uszodavíz pH-értékét a vegyszer adagolása előtt és közben műszerrel, – BAYROL POOL – TESTER –rel vagy BAYROL QUICK TEST csíkokkal kell folyamatosan ellenőrizni ( lásd a műszer használati utasítását ).

Szintén folyamatosan – legalább hetente egyszer – kell a klór ( Cl ) értéket BAYROL POOL TESTER -rel vagy BAYROL QUICK TEST speciális papírcsíkokkal ellenőrizni. A klór értéket a 0,3 - 0,6 mg / liter határértékek között kell tartani. Amennyiben az érték 0,3 mg / liter alá süllyed, azonnal új tablettát kell adagolni.

Megjegyzés: A BAYROL POOL TESTER műszer a pH- és Cl- értékek meghatározására alkalmas ( két részes műszer ). A BAYROL QUICK TEST speciális papírcsíkok a pH és a Cl tartalom meghatározására használhatók.

A hatásos vízfertőtlenítés további előfeltétele a vízforgató homokszűrő rendeltetésszerű működése. A szűrőhomokhoz ajánlott BAYROL FILTERCLEAN SILVER adalékot keverni, és a szűrőt BAYROL FILTERSHOCK és BAYROL DECALCIT FILTER vegyszerekkel kezelni ( lásd a vegyszerek használati utasításait ).


Adagolás

Az adagolás előtt a tablettákról el kell távolítani a védőfóliát.
A tablettát vegyszeradagolóba ( bójába ), vagy lefölöző edénybe ( szkimmerbe ), feszített víztükrű medencéknél a kiegyenlítő tartályba esetleg a vályúba kell elhelyezni. A klór fehérítő hatását el kell kerülni !

Első adagolás

30 m3 medencevízhez 2 db BAYROL VARI TAB

Folyamatos adagolás

30 m3 medencevízhez 2 hetenként legalább 1 db BAYROL VARI TAB
Zavaros medencevíznél

30 m3 medencevízhez egyszeri adagolás 2 db BAYROL VARI TAB

Zivatar után vagy hosszantartó meleg időjárásnál

főleg akkor, ha az úszómedencében síkos lerakódások vagy bevonatok képződnek, megnövelt mennyiségű, esetleg gyakoribb adagolás szükséges :

30 m3 medencevízhez folyamatosan 2 hetenként 2 db BAYROL VARI TAB

Algásodó vagy elszíneződő medencevíznél

BAYROL CHLORIFIX vegyszert kell adagolni.

Megjegyzés : a fürdő- és uszodavizek elszíneződésének megakadályozására külön tájékoztatót kell kérni.


Fontos tudnivalók

Az algaszaporodás megelőzésére szükséges BAYROL DESALGIN vagy BAYROL DESALGIN JET rendszeres használata ( lásd a vegyszerek használati utasításait ).

Célszerű este ( a medence használata után ) adagolni a vegyszert.


Biztonsági előírások ( tömény vegyszerre )

Gyermekek kezébe nem kerülhet!
Lenyelve ártalmas.
Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni a göngyöleget és a címkét az orvosnak meg kell mutatni.
Szemizgató hatású, izgatja a légutakat.
Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni.
A göngyöleget szárazon kell tartani.
Savakkal érintkezve mérgező gázok képződhetnek.
Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat.
Csatornába engedni nem szabad, a vegyszer maradékát és a göngyöleget a veszélyes vagy speciális hulladék gyűjtőhelyre kell vinni.
Tilos más klóros vegyszerrel keverni ! Veszélyes klórgáz képződhet.


Engedélyezés

A BAYROL VARI TAB alkalmazását a fürdővíz kezelésére az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala 2003.08.15-én kelt OTH 3691 / 2003 iktatószámú szakvéleménye alapján engedélyezte.


Csomagolás

11 99 300 1,2 kg ( 4 tabletta – karton dobozban )
11 99 301 4,5 kg ( 15 tabletta – karton dobozban )
  • Gyártó: bayrol
  • brojcana stavka
    Bayrol__Chlorilong_Ultimate_7_1_Kg_
WebShop System