Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Partnereink
Házhozszállítás

Weboldalaink
Termék részletek


Bayrol Chlorilong 5 Functions 5kg

Bayrol Chlorilong 5 Functions 5kg
CHLORILONG 5 FUNCTIONS

Kombinált klóros vegyszer öt hatással

Folyamatos fertőtlenítés + algaképződés gátlása + klór lebomlásának gátlása + vízzavarodás gátlása + mészlerakódás megelőzése


A BAYROL CHLORILONG 5 FUNCTIONS kombinált vegyszer ( granulátum ), amelynek ötféle hatása a medencevíz kezelését oldja meg egy tabletta ( 250 gramm ) folyamatos adagolásával.

A kombinált vegyszer használatának előnyei:
folyamatos fertőtlenítés, algaképződés gátlása, klór lebomlásának gátlása, vízzavarodás gátlása, mészlerakódás megelőzése,
a vegyszerek együttes hatása fokozza a vízkezelés hatékonyságát,
a vízkezelés egyszerű és kényelmes,
a vegyszer adagolása állandóan biztosítja a megfelelő vízminőséget.

A BAYROL CHLORILONG 5 FUNCTIONS hatóanyagai: triklór izocianursav, aluminium szulfát-hidrát, polimeres kvarterner ammóniumklorid, kationos polimerek, polikarbonsav, foszfonsav, natriumkarbonát, habzásgátló adalékok.

Felhasználási javaslat

A vegyszert csak a fent leírt célra és a következőkben leírt módon lehet felhasználni.

A hatásos fürdővíz-fertőtlenítés előfeltétele, hogy a víz pH-értékét a BAYROL-pH-MINUS vagy BAYROL-pH-PULS vegyszer rendszeres adagolásával a pH 7,0 – 7,4 értékre kell beállítani ( lásd a vegyszer vegyszerek használatának tájékoztatóját ). Magyarországon előforduló vizeknél a leggyakrabban a pH-MINUS vegyszert kell használni, a pH-értéket kell csökkenteni. A víz pH-értékét a vegyszer adagolása előtt és közben műszerrel – BAYROL POOL TESTER-rel, vagy BAYROL QUICK TEST –el kell ellenőrizni ( lásd a műszerek használati utasítását ).

Szintén folyamatosan – legalább hetente egyszer – kell a klór ( Cl ) értéket BAYROL POOL TESTER-rel ellenőrizni. A klór értéket a 0,3 - 0,6 mg / liter határértékek között kell tartani.

Megjegyzés : a BAYROL POOL TESTER a pH- és Cl- értékek meghatározására alkalmas kétrészes műszer. A BAYROL QUICK TEST speciális papírcsíkok a pH és a Cl értékek meghatározására szolgálnak.

A hatásos vízfertőtlenítés további előfeltétele a homokszűrő hatásos működése. A szűrőhomokhoz ajánlott BAYROL FILTERCLEAN SILVER adalékot keverni, és a szűrőt BAYROL FILTER SHOCK és BAYROL DECALCIT FILTER vegyszerekkel kezelni. ( lásd a vegyszerek használati utasítását ).

Adagolás

Első adagolás

Az első adagolás előtt a medence vizét a BAYROL CHLORIKLAR vagy BAYROL CHLORIFIX használati utasításai szerint fertőtleníteni kell.

20 m3 medencevízhez legalább 1 db BAYROL CHLORILONG 5 FUNCTIONS tabletta
+ 4 tabletta BAYROL CHLORIKLAR vagy
80 g BAYROL CHLORIFIX granulátum
Közben a klór értéket folyamatosan ellenőrizni kell.
Megjegyzés :A fertőtlenítő BAYROL CHLORIKLAR tabletták vagy BAYROL CHLORIFIX GRANULÁTUM adagolása feltétlenül szükséges, mert a lassan oldódó BAYROL CHLORILONG 5 FUNCTIONS tablettákból nem jut elegendő hatóanyag a nagymennyiségű vízbe és a kórokozók – főleg meleg hatására – gyorsan elszaporodnak a medencevízben.


Folyamatos adagolás

30 m3 medencevízhez hetenként legalább
1 db BAYROL CHLORILONG 5 FUNCTIONS tabletta.
A tablettákat a lefölözőbe (szkimmerbe) vagy esetleg a feszített víztükrű medencéknél a vályúba kell helyezni.

Zivatar után, vagy hosszan tartó meleg időjárásnál

főleg akkor, ha a medencében síkos lerakódások vagy bevonatok képződnek megnövelt mennyiségű, esetleg gyakoribb adagolás szükséges:

30 m3 medencevízhez legalább 5 naponként
1 db BAYROL CHLORILONG 5 FUNCTIONS tabletta.

Megjegyzés : a fürdő- és uszodavizek elszíneződésének eltávolítására külön tájékoztatót kell kérni.

Fontos tudnivalók

BAYROL CHLORILONG 5 FUNCTIONS tablettákat nem szabad közvetlenül a medencevízbe helyezni, mert elszínezhetik ( kifehéríthetik ) a színezett felületeket ( festett, fóliás, csempézett ) és a klór hatásának nem ellenálló anyagokat is ( fémek, műanyagok, textíliák ).

Biztonsági előírások( tömény vegyszerre )

Lenyelve ártalmas.
Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, a göngyöleget és a címkét az orvosnak meg kell mutatni.
Szemizgató hatású, izgatja a légutakat.
Gyermekek kezébe nem kerülhet!
Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni!
A göngyölegeket szárazon kell tárolni!
Savval érintkezve mérgező gázok képződnek.
Csatornába engedni nem szabad, a vegyszer maradványait és a göngyölegeket veszélyes vagy speciális hulladék gyűjtőhelyre kell vinni!
Nagyon mérgező a vízi szervezetekre: a vízi környezetben hosszantartó károsodást okozhat.

Engedélyezés

A BAYROL CHLORILONG 5 FUNCTIONS alkalmazását fürdővizek kezelése az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala 2006.03.14-én kelt 1377 / 2006 iktatószámú szakvéleményével engedélyezte.

Csomagolás

22 99 245 5 kg ( 20 db tabletta - műanyag vödörben )
  • Gyártó: Bayrol
  • Cikkszám
    Bayrol_Chlorilong_5_Functions_5kg
Webáruház készítés