Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Partnereink
Házhozszállítás

Weboldalaink
Termék részletek


Bayrol Chloriklar 5 kg

Bayrol Chloriklar 5 kg
CHLORIKLAR

Gyors hatású vízfertőtlenítő vegyszer

A BAYROL CHLORIKLAR tabletták (20 gramm) gyorsan hatnak a fürdővízben terjedő baktériumok, algák, gombák és estleges vírusok ellen. A vegyszer a vizet zavarossá tevő szerves szennyező anyagokat gyorsan lebontja. A tabletták pH-semlegesek és nem tartalmaznak meszes vegyületeket sem, ezért használatuknál nem keletkeznek üledékek. A vízszűrők hatásfokát sem csökkentik.
A BAYROL CHLORIKLAR tablettákat a BAYROL-AKTÍV OXUGÉNES (klórmentes) vízfertőtlenítő eljárásnál is lehet használni (lásd az eljárás részletes leírásának a tájékoztatóját) elsősorban a vízben képződő algák elpusztítására.

Megfelel a 37 / 1996 (X. 18) NM rendelet a Közfürdők létesítésének és üzemeltetésének közegészségügyi feltételeiről szóló rendelet előírásának.

Megfelel az ME-10-204 (1994.) Fürdőmedencék vízkezelése vízforgatással, műszaki előírás követelményeinek.

A BAYROL CHLORIKLAR hatóanyagai: triklór-izocianursav és a hatást gyorsító adalékok; aktív klóros, mészmentes vízfertőtlenítő vegyszer.

Felhasználási javaslat

A vegyszer csak a fent leírt célra és a következőkben leírt módon lehet felhasználni.

A hatásos fürdővíz-fertőtlenítés előfeltétele, hogy a víz pH-értékét a BAYROL-pH-MINUS vagy BAYROL-pH-PLUS vegyszer rendszeres adagolásával a pH 7,0-7,4 értékre kell beállítani (lásd a vegyszerek használatának tájékoztatóját). A Magyarországon előforduló fürdővizeknél a leggyakrabban a pH-MINUS vegyszert kell használni, a pH-értéket kell csökkenteni. A víz pH-értékét a vegyszer adagolása előtt és közben műszerrel – BAYROL POOL-TESTER-rel vagy BAYROL QUICK TEST csíkokkal kell folyamatosan ellenőrizni (lásd a műszerek használati utasításait).

Szintén folyamatosan – legalább hetente egyszer – kell a klór (Cl) értéket a BAYROL POOL-TESTER-rel vagy a BAYROL QUICK TEST csíkokkal ellenőrizni. A klór-értéket a 0,3 – 0,6 mg / liter határértékek között kell tartani. Amennyiben az érték csökken, BAYROL CHLORIKLAR tabletták esetleges BAYROL CHLORIFIX mikrogolyócskák adagolásával kell szabályozni.

Megjegyzés: A BAYROL POOL TESTER műszer a pH- és Cl- értékek meghatározására alkalmas (két részes műszer); a BAYROL QUICK TEST speciális papírcsíkok a pH és a Cl tartalom meghatározására használhatók.

Közfürdőknél a pH-érték és a klór érték ellenőrzésére a LOVIBOND-PHOTOMETER műszerrel ajánljuk.
A hatásos fürdővíz fertőtlenítés feltétele, hogy lebegő kolloid anyagok ne legyenek a vízben. Ezért BAYROL-QUICKFLOCK FLÜSSIG vegyszert kell folyamatosan adagolni. (lásd a vegyszer használati utasítását).

Adagolás

Első adagolásnál
50 m³ medencevízhez 20 db BAYROL CHLORIKLAR tabletta

Folyamatos adagolásnál
  • Gyártó: Bayrol
  • Cikkszám
    Bayrol_Chloriklar_5_kg
Webáruház készítés