Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Partnereink
Házhozszállítás

Weboldalaink
Termék részletek


Bayrol Chlorifix 25 kg

Bayrol Chlorifix 25 kg
CHLORIFIX

Gyorsan oldódó vízfertőtlenítő vegyszer

A BAYROL CHLORIFIX fürdővíz fertőtlenítőszer (mikrogolyócskák) gyorsan hat az vízben lévő baktériumokra, algákra és egyéb mikroorganizmusokra. Elősegíti a zavarosodást okozó szerves anyagok és szennyeződések lebomlását. Mészlerakódást, szűrőeltömődést nem okoz. A klóros vízfertőtlenítő eljárás alkotóeleme.
A BAYROL CHLORIFIX mikrogolyócskák előnye a granulátummal szemben, hogy a használatnál lényegesen kevesebb izgató hatású por és gőz keletkezik. A vegyszer hatásfoka is növekszik.

Megfelel a 37 / 1996 (X. 18) NM rendelet a Közfürdők létesítésének és üzemeltetésének közegészségügyi feltételeiről szóló rendelet előírásának.

Megfelel az ME-10-204 (1994.) Fürdőmedencék vízkezelése vízforgatással, műszaki előírás követelményeinek.

A BAYROL CHLORIFIX hatóanyagai: nátrium-diklór-izocianurát és adalékanyagok.

Felhasználási javaslatok

A vegyszert csak a fent leírt célra és a következőkben leírt módon lehet felhasználni.

A hatásos fürdővíz-fertőtlenítés előfeltétele, hogy a víz pH-értékét a BAYROL-pH-MINUS vagy a BAYROL-pH-PLUS vegyszer rendszeres adagolásával a pH 7,0 – 7,4 értékre kell beállítani (lásd a vegyszerek használatának a tájékoztatóját.) A Magyarországon előforduló fürdővizeknél a leggyakrabban a pH-MINUS vegyszert kell használni, a pH értéket csökkenteni kell.

Szintén folyamatosan kell a klór (Cl) értéket ellenőrizni és a szabad klór értéket a 0,3 – 0,6 mg / liter határértékek között tartani.

A közfürdőknél a pH-érték és a klór érték ellenőrzésére a LOVIBOND PHOTOMETER műszert ajánljuk.

A hatásos fürdővíz fertőtlenítés feltétele, hogy lebegő és kolloid anyagok ne legyenek a vízben. Ezért BAYROL QUICKFLOCK FLÜSSIG vegyszert kell folyamatosan adagolni (lásd a vegyszer használatának tájékoztatóját.)

Adagolás

A BAYROL CHLORIFIX mikrogolyócskákat vízzel higított állapotban kell adagolni. Ajánlott az 1-5%-os oldat (kb. 25°C vízben), amelynek készítését lehetőleg zárt műanyag adagolóedényben javasoljuk.
A szabad klór-érték mérése és a BAYROL CHLORIFIX oldat adagolása lehetséges:
- automatikus elektronikus klór-érték folyamatosan mérő és a vegyszer adagolását a szükséglet szerint automatikusan szabályzó műszerrel (lásd a műszer használati utasítását) és a csatlakozó adagolószivattyúval vagy,
- adagolószivattyúval (automatikus ellenőrző berendezés nélkül); ebben az esetben a medencevíz klór-értékét legalább háromszor naponta (műszakonként) műszerrel kell ellenőrizni és az előírt határérték között tartani.

Az általában ajánlott adagolások:

Első adagolás
100 m³ medencevízhez 500 g BAYROL CHLORIFIX
Folyamatos adagolás
100 m³ medencevízhez - hetenként 200 g BAYROL CHLORIFIX
Zavaros víznél
100 m³ medencevízhez - egyszeri adagolás 600 g BAYROL CHLORIFIX


Zivatar után vagy hosszan tartó meleg időjárásnál
főleg akkor, ha a medencében síkos lerakódások vagy bevonatok képződnek megnövelt mennyiségű, esetleg gyakoribb adagolás szükséges
100 m³ medencevízhez
- folyamatosan hetenként 400 g BAYROL CHLORIFIX;
- vagy egyszerre 1000 g BAYROL CHLORIFIX.

Algásodott medencevíznél – klórsokk
100 m³ medencevízhez – egyszeri adagolás - 600 – 1000 g BAYROL CHLORIFIX legalább +250 ml BAYROL DESALGIN
(Lásd a vegyszer használatának a tájékoztatóját).

A ténylegesen szükséges BAYROL CHLORIFIX mikrogolyócskák mennyisége a medence igénybevételétől függ.
A klórsokk után csak akkor lehet fürödni ha a klór érték 0,3 mg / literre süllyedt.


Fontos tudnivalók

Az ME-10-204 műszaki előírás ajánlásai értelmében a szükséges BAYROL CHLORIFIX mennyiséget próbaüzem során kell pontosan meghatározni.
A fent megadott adagolásnál nem keletkezhetnek az egészségre káros hatások.
A víz keménységét BAYROL CALCINEX vegyszer adagolásával lehet csökkenteni (lásd a vegyszer használatának tájékoztatóját).
Az algaszaporodás megelőzésére szükséges a BAYROL DESALGIN rendszeres használata. (lásd a vegyszer használatának tájékoztatóját).
A hatásos vízfertőtlenítés és a pH-érték szabályozás előfeltétele a homokszűrő rendeltetésszerű működése. A szűrőhomokhoz ajánlott BAYROL FILTERCLEAN SILVER adalékot keveri és a szűrőt rendszeresen BAYROL DECALCIT FILTER vegyszerrel kezelni (lásd a használati utasításokat).


Biztonsági előírások (tömény vegyszerre)

Gyermekek kezébe nem kerülhet
Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni
Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni és a csomagolást, és a címkét az orvosnak meg kell mutatni
A göngyöleget szárazon kell tárolni.
Csatornába engedni nem szabad; a vegyszer maradékát és a göngyöleget veszélyes- vagy speciális hulladék gyűjtőhelyre kell vinni.
A keletkező tűz oltásához csak CO2-val vagy porral (száraz anyagokkal) oltó berendezéseket szabad használni. Vízzel tilos oltani!


Engedélyezés

A BAYROL CHLORIFIX alkalmazását a fürdővíz kezelésére az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala 2003.08.15-én kelt OTH 3691 / 2003 iktatószámú szakvéleménye alapján engedélyezte.


Csomagolás

11 33 133 10 kg(mikrogolyócskák - műanyag vödörben)
11 33 135 25 kg(mikrogolyócskák - műanyag vödörben)
  • Gyártó: Bayrol
  • Cikkszám
    Bayrol_Chlorifix_25_kg
Webáruház készítés